Saturday, July 31, 2010

Ένας χώρος σε 300 κομμάτια [a space in 300 pieces]-Lea Petrou




image

ένας χώρος σε 300 κομμάτια [a space in 300 pieces]

Ένα χωνάκι παγωτό με 2 μπάλες γεύση λεμόνι προσφέρεται στους επισκέπτες. H κάθε μπάλα προέρχεται και μοιραία αντιπροσωπεύει τη μια απ’ τις δυο πλευρές του νησιού. Το κάθε χωνάκι είναι τοποθετημένο σε ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα και αριθμημένα, χάρτινα περιτυλίγματα, χρωματισμένα το κάθε ένα με διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου.

Οι επισκέπτες καλούνται να συνδυάσουν το τσαλακωμένο και πιθανά λεκιασμένο από παγωτό περιτύλιγμά τους σε ένα ομαδικό και ανθρωπίνων διαστάσεων πάζλ 300 κομματιών.

Η σύνθεση αυτή που βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αντιπροσωπεύει διαφορετικές χρωματικές αναγνώσεις, ενώ η κίνηση των επισκεπτών στο χώρο, καθώς καλούνται να βρούν σε ποιό σημείο του δαπέδου τοποθετείται το συγκεκριμένο τετράγωνο που τους έτυχε, θυμίζει χορογραφία.

Η ολοκλήρωση του επί-δαπέδιου σχεδίου βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από την επισκεψιμότητα του χώρου και τη διάθεση των επισκεπτών για διάδραση.

Η τελική εικόνα απεικονίζει ένα γεωγραφικό χώρο ο οποίος όμως εξελίσσεται σταδιακά μέσα σε έναν άλλο, αρχιτεκτονικό χώρο.

Η σχέση της Λίας Πέτρου με τη διάδραση είναι γνώριμη από προηγούμενα έργα της, όπου έχει προσκαλέσει τους επισκέπτες να συμμετέχουν είτε στην παραγωγή ή και στην παρουσίαση των έργων της, ώστε να γίνουν οι ίδιοι συμμέτοχοι στη δημιουργική της πράξη.

Το εικαστικό της έργο αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης διαφορετικών τρόπων ανάγνωσης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Η μετάφραση, οι μετατροπές, οι κώδικες και τα μετρικά συστήματα είναι έννοιες που την απασχολούν και προκύπτουν στην πρακτική της με διαφορετικούς τρόπους. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με ερμηνείες και λειτουργίες που προσδιορίζονται γεωγραφικά, όπως η αντίληψη που έχουμε σχετικά με το χρόνο, την κίνηση, και την ομιλία.

Με αυτούς και πολλούς άλλους τρόπους, το έργο της αποκτά έναν ανθρωπόμορφο χαρακτήρα ώστε το ακροατήριο να γίνεται το πλαίσιο αλλά και το περιεχόμενο της δουλειάς της.

Η Λία Πέτρου ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στο Chelsea College of Art and Design, στο Central St. Martins College of Art ενώ το 2002 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Γλυπτικής του Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει ως artist-in-residence στο ερευνητικό πρόγραμμα του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης CCA Kitakyushu της Ιαπωνίας και στη Cite International Des Arts του Παρισιού. Έχει λάβει το 2ο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη & Ζωής Σπυροπούλου (2008), υποτροφίες από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης το RCA το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης CCA Kitakyushu και τον οργανισμό ACAVA του Λονδίνου και έχει συμμετέχει σε εκθέσεις στην ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.leapetrou.info/

3 comments:

'moringHoney said...

Hello Stoa! I would like to bring an international even to your attention, it is Arte Laguna Prize, a famous international art contest, there is also a performance section. Could you speak about it in one little post? It's dedicated to visual artists worldwide.
No age limits are required and the topic is free.
The total cash prize amount is 170.000 Euros, 7.000 Euros per section, but besides money Arte Laguna Prize offers many opportunities to artists, such as art residencies, personal exhibitions in galleries, collective exhibitions, attendance at international Festival.
I think it is a great chance for all artist, also for you! You have a lot of follower so that more artists will be aware of this competition. Thank you so much!

Anonymous said...

host newlywed game dating game http://loveepicentre.com/faq/ cara's dating disaster
dating our neighbor story [url=http://loveepicentre.com/articles/]harley davidson dating[/url] red head woman dating
who is jamie feick dating [url=http://loveepicentre.com/]dating usa muslims affairs[/url] hundu dating sites [url=http://loveepicentre.com/user/screech12/]screech12[/url] free dating chatting

Anonymous said...

lain dating scams http://loveepicentre.com/taketour/ dating match astrology
ghana dating websites [url=http://loveepicentre.com/taketour/]naz dating[/url] dating sites for platonic relationships
noida dating [url=http://loveepicentre.com/articles/]dating hot line numbers[/url] free dating woman in canda [url=http://loveepicentre.com/user/Olamide/]Olamide[/url] seniors dating 100 free